Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Ayrıksı bir anlatımla yangın holüne açılan kapıda, yangın holüne girerken menteşe esenda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, henüz yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir müstacel perese anında insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Antrparantez yapı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine gerelti evet.

Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ya da yangın kapısı otel, yurt ve sayrılarevi gibi toplu yaşam alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bentlı olarak değçalışmamektedir.

Yangın yahut evgin keyfiyet vakalarında binalardaki insanların kolay boşaltma edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim yangın kapısı ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de yekta hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Fiyatlar güncel döviz kuruna rabıtalı olarak bileğçalışmamektedir. En kaliteli yangına dayanıklı ilenmeşap kapı modellerini en akla yatkın fiyata satın koymak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.

Yangın kapıları montajı ayrı bir marifet gerektirir. Her ne derece standartlara ve sertifikasyona oranlı olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki beceri özelliklere mütenasip, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili sahih uygulanarak montajlanmalıdır. 

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen sistem sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Binalarda mevcut yangın bapları ve esas kapıların katı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın yürekindeki farklı bir oda kapısı da kabil.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Ekseriya metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Report this wiki page